Suklaiset palautusjuomamaut vertailutestissä


11.12.2013
Valmiit suklaanmakuiset palautusjuomat testattu
Vertailutesti. Testivoittaja valmiit palautusjuomat paras suklaan maku
Teho Sportilla paras maku

Voimaharjoitteluun tarkoitettu TEHO Sport on paras suklaanmakuinen palautusjuoma. Tämä käy ilmi Testing Labin makuvertailutestissä, jossa juomia maisteli peräti 1 161 liikkujaa.

Idea suklaanmakuisten palautusjuomisen testaamiseen lähti kesällä toteutetusta Suuresta urheilujuomatutkimuksesta. Tutkimus paljasti, että urheilujuomien käytössä maku ratkaisee valintakriteerinä eniten, ja liikuntasuorituksen jälkeen suosituin juomamaku on suklaa.

Vertailutestiin kutsuttiin kaikki urheilujuomamerkit, joiden valikoimasta löytyy valmis suklaanmakuinen palautusjuoma. Testiin osallistui kahdeksan tuotetta. Testissä mukana olleet juomat sijoittuivat seuraavasti. Suluissa on tuotteen saama pistekeskiarvo. Arviointiasteikko oli 1-10.

Teho Sport palautusjuoma voimaharjoitteluun (6,84)
Teho Sport palautusjuoma kestävyysharjoitteluun (6,60)
QNT Low Carb Pro Shake (6,33)
Gainomax recovery (6,17)
Performance Protein max (6,10)
Get in shape protein shake (5,83)
Easy body Protein nutritional shake (3,44)
QNT Delicious Whey Protein shake (2,10) 

 

Lisäksi asiantuntijaraati maistoi kaikki testin ulkopuolelle jättäytyneet palautusjuomat. Kyseisten tuotteiden maut eivät kuitenkaan pärjänneet avoimen makutestin parhaille mauille.

Olvin Teho Sportin molemmat versiot kirivät kärkisijoille.
- Wow, kaksoisvoitto! Olemme todella ylpeitä TEHO Sportin menestyksestä. Tulemme hyödyntämään makutestin voittaja -statusta sekä pakkauksissamme että mainonnassamme ensi vuonna. Iso kiitos voitosta kuuluu palautusjuomamme valmistavalle kumppanillemme Osuuskunta Maitomaalle, iloitsee Olvi Oyj:n tuoteryhmäpäällikkö Miikka Honkasalo.

Testin toteuttaneen Testing Labin asiantuntija Matti Taini muistuttaa valintoja tekevää liikkujaa miettimään juoman käyttötarkoitusta.
- Maku on keskeinen tekijä palautusjuomassa, mutta on hyvä muistaa, että paljon proteiinia sisältävät tuotteet on suunniteltu voima- ja kuntosaliharjoitteluun ja vastaavasti kestävyysurheilija tarvitsee enemmän hiilihydraatteja. Lisätyt proteiinit ja hiilihydraatit vaikuttavat palautusjuoman makuun merkittävästi.

Testihenkilöistä 83 % käyttää säännöllisesti tai satunnaisesti palautusjuomia. 80% harrastaa liikuntaa 3-7 krt/vko. Suurin vastaajaikäluokka (38%) olivat 18-29-vuotiaat. Vastaajista naisia oli 36% ja miehiä 64%. 

 

Katso vertailutestin tulokset kokonaisuudessaan tästä


Takaisin uutisiin